Suunto

Categoriën:
Meer informatie
 • Over Suunto


  Kompassen (Benelux)
  Robijns B.V. is de officiële distributeur van kompassen voor de retail in de Benelux.

  Suunto Tactical - Horloges en kompassen (Europa)
  Robijns B.V. is de officiële distributeur voor Tactische horloges en kompassen (Tactical Watches & Compasses) in Europa. Hiervoor is ook een eigen website gelanceerd: www.tacticalgear.eu
   
  Het Finse Suunto is een high tech bedrijf dat deel uitmaakt van de AMER groep. Dit is een beurs genoteerde onderneming waar ook andere grote sportmerken als Salomon, Wilson, Precor, Atomic, Mavic en Arc’Teryx onder vallen.
   
  Suunto is van origine maker van kompassen, maar heeft sinds de zestiger jaren met het fabriceren van electronische duikinstrumenten een rijke historie in de duiksport opgebouwd. Later veroverde het merk in no time de outdoorwereld met de komst van het outdoorhorloge 'Vector'.
   
  Sindsdien is het assortiment van Suunto met steeds meer vernuftige horloges uitgebreid, die dan ook al snel 'Wristop Computers' (polscomputers) werden genoemd. Op dit moment is Suunto de absolute marktleider in de duiksport, outdoor, watersport en speelt een prominente rol in de trainings- en fitnessmarkt.
   
  Suunto heeft nauwkeurige handkompassen en robuuste buitensporthorloges met functies zoals GPS-navigatie, hoogtemeter en barometer voor o.a. militair gebruik. Voor tactisch (tactical) en militair gebruik wordt bedoeld: overheden, politie, hulpverleningsdiensten, leger, speciale troepen, eerste hulp teams, Internationale hulporganisaties, bosbouw, vis en jacht.
   
   
   
 • Waarom Suunto-kompassen?

  • Door de speciale constructie van de naald hanteert Suunto standaard maar twee (!) inclinatiezones. Bovendien kun je met een Suunto kompas voor het Noordelijk zelfs een groot deel van zone 4 bestrijken. Geen enkel ander merk heeft zo'n groot bereik. Handig voor buitensporters die hun grenzen ook letterlijk willen verleggen.
  • In 1995 veroorzaakte Suunto (destijds nog onder het merk Recta) een revolutie in de kompaswereld. Het ingenieuze (en simpele) 'Global system' laat de magneet en de naald -verticaal- onafhankelijk van elkaar bewegen. Daardoor kun je nu met één en hetzelfde kompas overal ter wereld feilloos je weg vinden, zonder je ooit nog over zones te bekommeren!
  • De modellen uit de gepatenteerde MB-serie (zie de modellen) zijn door het duurzame kunststof 'beschermdoosje' onverwoestbaar en daarmee een aankoop voor het leven.
  • Uiteraard kun je bij Suunto ook terecht voor een uitgekiende lijn (spiegel)plaatkompassen. Een Nederlandse handleiding en een draagkoord worden standaard meegeleverd.
Meer weten?

Bekijk onze producten

Producten

Zoek een dealer

Dealers