Tactical horloges

Suunto heeft nauwkeurige handkompassen en robuuste buitensporthorloges met functies zoals GPS-navigatie, hoogtemeter en barometer voor o.a. militair gebruik. Voor tactisch (tactical) en militair gebruik wordt bedoeld: overheden, politie, hulpverleningsdiensten, leger, speciale troepen, eerste hulp teams, Internationale hulporganisaties, bosbouw, vis en jacht.

Elk nieuw Suunto-product ondergaat rigoureuze tests tijdens de ontwikkeling, zowel in het laboratorium als in het veld. Naast onze interne testen, laten we onafhankelijke testlaboratoria onze producten tot het uiterste op de proef stellen. Zo werd ook de Suunto Core Alpha Stealth volgens de militaire normen (MIL-STD-810) getest.
 
Suunto kent een lange historie m.b.t. sporthorloges. In de jaren negentig was de Suunto T-serie toonaangevend in de topsort. Met de bijgeleverde analyse-software (Training Manager en Training Manager Lite) kon de sporter de zwaarte van zijn trainingen en wedstrijden bijhouden en analyseren. Sinsdien is ook de samenwerking met Firstbeat Technologies ontstaan.
 
De begrippen Peak Training Effect (PTE), EPOC (Excess post oxygen consumption), HRV (Heart Rate Variability = hartslagvariabiliteit) en R-R-interval werden destijds door Suunto gebruikt in de analyses. Voor de EPOC geldt, hoe zwaarder de training, hoe langer het duurt voordat de zuurstofinname weer op het rustniveau is, en hoe hoger de EPOC. De EPOC wordt door Suunto weer vertaald in PTE (Peak Training Effect) met een indeling van 5 niveaus. Elke Move die je maakt met de Suunto in combinatie met een hartslagband zal uiteindelijk een PTE-waarde krijgen tussen de 1 en 5. Hoe hoger de PTE, hoe zwaarder de training. Daarnaast zal ook worden aangegeven hoe lang je rust moet houden. Volg hier de laatste ontwikkelingen van Suunto.