Suunto-kompassen

Suunto heeft sinds 1996 Recta-kompassen overgenomen om hun expertise in kompassen te versterken. Alle kompassen worden dan ook gemaakt in de eigen Suunto-fabriek in Finland en dragen sindsdien de merknaam Suunto.
 
RECTA, dat is opgericht in 1897 maakte oorspronkelijk enkel chronografen. De ervaring die werd opgedaan bij het maken van deze precisie-instrumenten vormde de basis van de know-how die nodig was om het eerste kompas te ontwerpen en maken dat in de behuizing van een zakhorloge paste in 1914. Recta werd wereldberoemd met de introductie van het “vloeistofgevulde luciferdoosje” model in 1941 - welke vandaag de dag nog steeds door militaire eenheden wereldwijd wordt gebruikt, en verdiende zo de reputatie die het merk groot maakte. Recta is ook uitvinder van het unieke en gepatenteerde "Global System", waarmee één kompas wereldwijd kan owrden gebruikt zonder in te boeten op prestaties.
 

 

Waarom Suunto-kompassen?

  • Door de speciale constructie van de naald hanteert Suunto standaard maar twee (!) inclinatiezones. Bovendien kun je met een Suunto kompas voor het Noordelijk zelfs een groot deel van zone 4 bestrijken. Geen enkel ander merk heeft zo'n groot bereik. Handig voor buitensporters die hun grenzen ook letterlijk willen verleggen.
  • In 1995 veroorzaakte Suunto (destijds nog onder het merk Recta) een revolutie in de kompaswereld. Het ingenieuze (en simpele) 'Global system' laat de magneet en de naald -verticaal- onafhankelijk van elkaar bewegen. Daardoor kun je nu met één en hetzelfde kompas overal ter wereld feilloos je weg vinden, zonder je ooit nog over zones te bekommeren!
  • De modellen uit de gepatenteerde MB-serie (zie de modellen) zijn door het duurzame kunststof 'beschermdoosje' onverwoestbaar en daarmee een aankoop voor het leven.
Uiteraard kun je bij Suunto ook terecht voor een uitgekiende lijn (spiegel)plaatkompassen. Een Nederlandse handleiding en een draagkoord worden standaard meegeleverd.
 
 

 

Meer weten?

Voor meer informatie je op de site van Suunto. Verder kun je bij onze dealers terecht voor een breed programma van Suunto-kompassen. Ze vertellen je er graag meer over.