BACH

Categoriën:
 • Over BACH

  BACH cad af tu?
  Waar kom jij vandaan?

  Made in Ireland

  Sinds 1982 produceert BACH rugzakken in Kilkenny, Ierland. De mystiek van hun producten is hiermee behouden. Zij staan voor duidelijke, eenvoudige concepten en goede, in de praktijk ontwikkelde producten. Zij willen geen tierlantijnen, franjes en frutsels - hun doel is puur design en een ultieme kwaliteit!
   
  De Europese productie vindt nog altijd plaats in het Ierse plaatsje Kilkenny, dat ook beroemd is van zijn gelijknamige bier. Vandaag de dag is BACH een beetje Iers en Zwitsers (vanwege oprichter Martin Wiesmann) en in toenemende mate ook een tikkeltje Vietnamees en Chinees. Ook BACH kan de vooruitgang niet tegenhouden en produceert momenteel ongeveer 95% van hun rugzakken in China. Dankzij de Ierse productiefaciliteiten is BACH echter flexibel (customised producten, gelimiteerde/speciale oplages, nabestellingen, etc.) en zijn ze vaak zelf aanwezig in Ierland. Je bent van harte welkom voor een bezoek aan het atelier en om daar zelfs je eigen tas te naaien.
   
  We nodigen je uit om met de BACH-producten bijzondere gebieden te ontdekken. Vaak is je rugzak je enige reisgezel. Hij is degene die alle avonturen met je deelt. Is het in verre landen, in de Ardennen, Australië, Noorwegen of Canada, op de GR20 in Corsica of op een 4000-er in Zwitserland - wij gaan graag met je mee.
   
Waarom Bach?
 • Niets is voor de eeuwigheid.......of toch?

  Kwaliteit is ook altijd synoniem voor productie-ervaring. BACH heeft het bijzondere geluk met een groeiende crew van gemotiveerde en bekwame medewerkers te werken. Deze gemeenschappelijke basis maakt het mogelijk, dat allen trots zijn op onze producten. Onze medewerkers zijn overtuigd dat ze de beste rugzakken naaien.

  Evenwichtigheid - Balans als concept. 

  Bij de fabricage van iedere BACH-rugzak wordt grote waarde gehecht aan een uitgewogen balans tussen draagcomfort, eigen gewicht en levensduur. Daarbij spelen de toegepaste materialen een belangrijke rol. Bij lichtgewicht rugzakken staan de genade van de beperking en een consequent op de toepassing gericht ontwerp centraal. Defecten in het materiaal zijn, met uitzondering van 'fading'- of schuimproblemen, in overwegende mate van de gevallen, het gevolg van onjuiste opslag of gebruik.
 • Fabricage: zo heeft BACH het graag.

  Goede fabricage herken je tenslotte alleen in het gebruik op de lange duur. Op een enkele rugzak kan je echter de volgende punten controleren:
  • Steeklengte: 3-4 steken per cm
  • Zoomdiepte: minstens 8 mm; minstens 12 mm bij niet-gecoate stoffen (katoen, gaas/net)
  • Gaas/Net: Waar gaas toegepast wordt, moet het gaas met een separate naad op de stof genaaid worden, omdat het afhankelijk van maasgrootte en type kan uitscheuren. Gaas moet over het oppervlakte met stof versterkt zijn om schade door slijtage te vermijden
  • Naden: Liever 1 functie per naad. Dubbele naden zijn beter dan eenvoudige. Hoe dichter de dubbele naden naast elkaar liggen, des te beter wordt de belasting over beide naden verdeeld (net als de tweelingtouwtechniek bij het klimmen). BACH naait alle ritsen met direct op elkaar liggende dubbele naden.
  • Banden: Banden die in naden lopen, moeten aan beide zijden als een sandwichconstructie vastgezet zijn. Waar dit niet mogelijk is, moet de band plat op de stof genaaid worden, vooropgesteld dat de stof stabiel is.
 • Coating

  Alle door BACH gebruikte synthetische stoffen zijn met ca.70g/m2 Polyuretaan (PU) drievoudig gecoat en voorzien van een Poly-Carbon finish. PU geldt als relatief steek- en slijtvast. Bij rugzakmateriaal ligt de waterkolom tussen de 600 tot 1500 mm. Een duurzame waterdichte coating is wegens de losse structuur van Cordura® moeilijk. Vanwege de naden zijn de rugzakken niet waterdicht. Je houdt het water daarom het beste tegen met een regenhoes van BACH.
 • Gebruikte materialen

  • Stoffen
   BACH gebruikt voornamelijk Cordura®-stoffen uit luchtstructuur nylon garen van de firma Invista. De meeste BACH-stoffen worden door Leejo Textiles in Seoul, Korea gefabriceerd. BACH gebruikt de volgende Cordura®-stoffen: 1000den Classic, 1680den Ballistic en 420den of 500den ripstop nylon. Cordura® Classic 1000den is zeer slijt- en scheurvast. Ripstop nylon is zeer scheurvast en voor rugzakken slijtvast genoeg.
  • De slijtvastheid (schuurtest) tot aan destructie is bij Cordura®-stoffen tweemaal zo hoog als die van gebruikelijk Oxford Nylon.
  • De scheursterkte, in Newton gemeten, is bij Cordura® 1000den tot 3 maal beter dan bij gebruikelijk Oxford Nylon.
Stabieler is beter
 • Schouderbanden

  In de schouderbanden van de grote rugzakken past BACH uitsluitend 15 mm of 20 mm dik Evazoteschuim toe. Evazote heeft zich over de jaren als een goed compromis tussen comfort (zacht) en duurzaamheid (hard, taai) bewezen. Bij onze kleine modellen past BACH 10 mm dik Evazote toe. Daardoor zijn de schouderbanden gladder en passen zich beter aan de schoudervorm en beweging aan. Omdat BACH kwalitatief hoogwaardig Evazote gebruikt, behouden de schouderbanden over de jaren hun oorspronkelijke eigenschappen. 
   
 • Celschuimmateriaal

  Goedkoop of verkeerd toegepast celschuim is iets zeer storends, omdat het mankement pas na langere tijd merkbaar is. In principe geldt: hoe harder, des te stabieler, waarbij celschuimen afhankelijk van het gebruik ook als te hard bevonden kunnen worden. Belangrijk is ook de duidelijke toepassing van de functie.
 • Heupgordels

  De M.A.D., Expeditie en Overland heupgordels zijn met de buitenstof verlijmt en worden daardoor bijzonder stijf en driedimensionaal. De binnenpolstering is opgebouwd uit meerdere lagen, uit een laag Evazote en Alveolite schuim. Daarnaast wordt de heupgordel met een HDPE-inzet verstijft. BACH past alleen FCKW-vrij, geblazen schuim toe en recyclet alle schuimreststoffen. Dat geldt zowel voor de productie in Azië als in Ierland.
 • Banden

  BACH gebruikt consequent sinds jaren polyesterbanden. Deze zijn bijzonder stabiel, scheurvast en nemen geen water op. In tegenstelling tot polypropyleen is polyester grotendeels UV-bestendig. Polyesterbanden blijven ook langer glad.
 • Gespen

  Kwaliteitsbewuste fabrikanten passen gespen toe van de firma National Moulding (Duraflex) Woo Jin of ITW (Fastex). Gespen van Azetal (hittebestendig, betere 'snelkracht') of nylon (breekt niet), is tenslotte een kwestie van smaak. De 'conservatieve', massieve gespen bij BACH zijn volgens de opgegeven informatie van National Moulding, nog altijd die met de hoogste sterkte en duurzaamheid.
 • Ritsen

  BACH gebruikt uitsluitend kwalitatief hoogwaardige ritsen van YKK.
Meer weten?

Bekijk onze producten

Producten

Zoek een dealer

Dealers