Steripen

Categoriën:
Steripen
 • Over Steripen

  Miles Maiden, de oprichter van Hydro-Photon, Inc. en een toegewijd buitenmens, bedacht dat er betere manieren zouden moeten zijn dan filters of chemicaliën om water in het wild te zuiveren. Na jaren van onderzoek wijdde hij zich aan de ontwikkeling van de ultraviolette technologie: dezelfde technologie die wordt gebruikt bij publieke  waterzuiveringsinstallaties. Resultaat: Een persoonlijk en draagbaar apparaat dat de gebruiker overal waar mogelijk veilig drinkwater zou bieden. Hydro-Photon ontving zijn eerste SteriPEN®-patent in 1999 en heeft nu acht patenten.
   
  In 1999 werd de eerste SteriPEN® via REI verkocht en in 2011 noemde TIME Magazine de SteriPEN® een van de 'Top 100 All-Time Gadgets'. De SteriPEN® staat nu bekend als de eerste en snelste draagbare UV-waterzuiveraar die er is. Het vernietigt binnen enkele seconden virussen, bacteriën en protozoa, waaronder Giardia en Cryptosporidium. De snelheid, effectiviteit en draagbaarheid hebben indruk gemaakt op eindgebruikers en media. Backpacker Magazine, Outside Magazine, Newsweek en de Today Show hebben SteriPEN® als een krachtig, gebruiksvriendelijk alternatief voor pompen, chemicaliën en filters genoemd.

  Producten zijn beschikbaar voor outdoor, recreatie en noodgevallen.
   
 • Hoe werkt Steripen?

   

  De SteriPEN-filter biedt in een mum van tijd veilig, schoon water door ultraviolet licht te gebruiken om meer dan 99,9% van de bacteriën, virussen en protozoa te elimineren.
   
  Waterzuivering m.b.v. UV-licht werkt zonder chemicaliën. Er is dan ook geen verandering van smaak, kleur of geur van het water. Het UV-licht verandert de DNA van de schadelijke micro-organisme, zodat deze onschadelijk worden en geen ziektes meer kunnen overdragen
   
  SteriPEN UV-waterzuiveraars gebruiken ultraviolet licht om bacteriën en protozoa te vernietigen. In tegenstelling tot een pomp of een mechanisch filter is een SteriPEN ook effectief in het bestrijden van virussen.
   
   

Bekijk onze producten

Producten

Zoek een dealer

Dealers