Yamax

Categoriën:
Meer informatie
 • Over Yamax

  Yamax is een Japanse producent van hoogwaardige stappentellers (ook wel pedometers genoemd). De eerste pedometer werd al meer dan 40 jaar geleden geproduceerd. De “Digi Walkers ”zijn door de duurzaamheid en betrouwbaarheid inmiddels een begrip bij wandelaars, zorgverzekeraars, interventie- en welness projecten en het bedrijfsleven.
   
 • 10.000 stappen - elke stap telt!

  Onderzoek heeft uitgewezen dat een mens gemiddeld zo'n 6.000 stappen per dag zet. Om echter gezond te leven, zouden dat er eigenlijk 10.000 per dag moeten zijn. Die 4.000 extra stappen komen ongeveer overheen met een half uurtje wandelen. Middels een stappenteller kun je elke dag nauwkeurig bijhouden hoeveel stappen je hebt gezet en zo er een doel van te maken om elke dag minimaal de 10.000 stappen te halen. Voldoende lichaamsbeweging is immers van groot belang voor de gezondheid!
   
  Het 10000stappenplan is als laagdrempelig concept in de strijd tegen het almaar groeiende overgewicht en obesitas in diverse landen actief en succesvol: Japan, Canada, Australië, Nieuw Zeeland. In België wordt het zelfs sterk vanuit de overheid gepromoot en gesubsidieerd. Ook in Nederland is men onlangs begonnen met de lancering. In alle landen is specifiek voor Yamax gekozen als het merk stappenteller. Klik voor meer informatie eens op onderstaande logo's.
   
 • Waarom Yamax-stappentellers

  Stappentellers zijn er in vele soorten en maten. Belangrijkste is dat ze doen wat ze moeten doen: het nauwkeurig meten van de stappen. En dus niet te weinig en niet te veel. Bij de meeste merken reageert het mechanisme niet op de stappen of slaat het juist op hol. Aardig om te weten: TNO heeft een literatuurstudie gedaan naar bewegingsstimulering met behulp van stappentellers.
   
  In het rapport wordt ondermeer aandacht besteed aan het aantal stappen dat men in het dagelijks leven per dag doet en zet het advies voor een gezondere levensstijl op 10.000 stappen per dag: Walking and Health. Tevens werden ook de betrouwbaarheid en validiteit van verschillende stappentellers getoetst. De Yamax-Digiwalker kwam daarbij als best geteste stappenteller uit de bus. Ook het gerenommeerde ACSM (American College of Sports Medicine) en de Universiteit van Gent én de Consumentenbond kwamen bij hun onderzoeken al eerder tot dezelfde conclusie. Dit komt mede doordat ieder model uit de SW en CW-serie  is uitgerust met een zg. "anti-bounce" mechanisme.

Bekijk onze producten

Producten

Zoek een dealer

Dealers