Spatz

Categoriën:
 • Over Spatz

  In 1925 bracht Hans Behrmann (1912-1999), toen 13 jaar oud, zijn eerste tentnacht door in het eerste Zwitserse Nationale Scoutkamp in Bern. Kort daarna naaide Behrmann zijn eerste eigen tent als leider van de tentenmaakgroep van de verkenningseenheid "Sparta" in Zürich.
   
  Hij en zijn collega's noemden zichzelf de “Sparta-Zelt-Fabrik”, afgekort tot Spazefa, en de tenten die ze maakten heetten toen al Spatz. Met de voorraad van de Spazefa, die hij voor 200 Zwitserse frank kocht, richtte Behrmann zijn eigen tentenfabriek op. Tijdens het volgende Zwitserse Nationale Scoutkamp 10 jaar later, in 1935, verkocht Hans Behrmann zijn eerste groepstenten aan zijn scoutingvrienden onder de merknaam “Spatz”.
   
  In 1941 vond Hans Behrmann de dubbele daktent met binnen- en buitentent uit. Het bedrijf ontwikkelde zich tot de meest succesvolle fabrikant van groepstenten in Zwitserland. Spatz is in heel Zwitserland vooral bekend om zijn grote groepstenten, die worden gebruikt door gezinnen, scholen en jeugdorganisaties zoals scouts. De traditionele driehoekige tenten zijn handgemaakt van Zwitserse materialen volgens de originele handgetekende plannen van Behrmann.
   
  Spatz-tenten kenmerken zich door een onverslaanbaar binnenklimaat: 's ochtends druppelt er weinig condens van het tentdak, wordt het niet zo heet als in kunststof tenten en is de atmosfeer binnen aangenaam. De tenten worden beschouwd als Zwitsers vakmanschap, net als Zwitserse horloges of het zakmes.
   
  In 2020 nam Beat Zaugg (SCOTT Sports SA) het bedrijf over met als doel de Spatz nog hoger te laten vliegen.
   
   
Meer weten?

Bekijk onze producten

Producten

Zoek een dealer

Dealers