Robijns krijgt predicaat Hofleverancier

Categoriën:
Op vrijdag 7 oktober 2016 onthulden burgemeester Jeroen Nobel en Fred van Olphen, directeur van Robijns B.V., op een feestelijke bijeenkomst het wapenschild hofleverancier bij de ingang van het bedrijf dat al jaren in Aalsmeer is gevestigd. Deze bijzondere koninklijke onderscheiding is uitsluitend voor bedrijven van bewezen kwaliteit, continuïteit en een zeer goede reputatie in de regio.
 

Overhandiging aan Fred van Olphen
Robijns ontvangt deze eervolle onderscheiding vanwege het honderdjarig bestaan van het bedrijf in 2015. Tegelijk met de onthulling van de plaquette wordt de bij het predicaat behorende oorkonde overhandigd aan Fred van Olphen, eigenaar van de bekende distributeur van vooraanstaande buitensportmerken als Suunto, Camelbak, Pacsafe, Bach, Optimus, Rubytec en Katadyn.

Groothandel met breed assortiment
Robijns werd in 1915 opgericht door Christiaan Hendrikus Robijns, die van huis uit kapper was, en in dat jaar een groothandel in scharen begon. Onder leiding van zijn zoon Chris, die het estafettestokje in 1956 overname, groeide Robijns uit tot een import- en distributiebedrijf met een breed assortiment, dat voornamelijk uit ijzerwaren en andere hardwaren voor uiteenlopende doeleinden bestond.

Toonaangevend leverancier
In die periode begon het bedrijf zich tevens te specialiseren in messen en tools voor kamperen en buitensport. Momenteel telt Robijns 14 medewerkers en behoort het tot de toonaangevende leveranciers in de outdoor- en sporthandel.