FAQs

Meest gestelde vragen:

Hoe komt het dat de meeste ritsen uiteindelijk stuk gaan?

Ritsen kunnen om de meest uiteenlopende redenen stuk gaan. Als de tanden uit elkaar gaan nadat de rits dicht is getrokken, dan is de ritsglijder waarschijnlijk versleten en dient deze vervangen te worden. Als de rits te hard wordt dicht getrokken, dan kan de uitlijning van de tanden beschadig raken. Soms kan ook gewoon de ritsglijder zelf beschadigd raken en breken. in al deze gevallen kan de FixnZip vervangingsglijder het probleem oplossen.

Welke maat heb ik nodig?

Medium is de meest gebruikte FixnZip maat, maar anders kun je kijken welke maat de te vervangen/repareren rits heeft. Deze maat kun je vaak aan de achterkant van de ritsglijder vinden en wordt aangegeven in de vorm van een getal (1 t/m 10). Kies vervolgens de juiste maat FixnZip: Small (voor 1 t/m 4), Medium (voor 5 t/m 7) of large (voor 8 t/m 10).

Wat is het verschil tussen de 'Nickel' en 'Graphite' uitvoering?

Het enige verschil is de kleur. Zowel 'Nickel' als 'Graphite' zijn gemaakt van gegoten metaal en verguld. De 'Nickel' uitvoering is lichter van kleur, de 'Graphite' uitvoering juist donkerder.

Hoe plaats ik de FixnZip ritsglijder?

Zie de handleiding met duidelijke uitleg in zowel tekst met tekeningen als onze instructie-video's.

De tanden van de rits komen los van elkaar als ik de FixnZip ritsglijder gebruik. Wat doe ik nu?

Soms moet de rits en de tanden van de rits letterlijk even op weg geholpen worden. Probeer daartoe de tanden direct achter de ritsglijder met je wijsvinger en duim tegen elkaar te drukken bij het dichttrekken van de rits. En kijk voor meer informatie bij de handleidingen.

Kan ik FixZip ook gebruiken op kapotte ritsen die tanden missen?

Ja. Hoewel de FixnZip ritsglijder uiteraard niet de vermiste tanden vervangt, zorgt FixnZip er wel voor dat de rits weer goed functioneert door de overige tanden van de rits goed uit te lijnen en zo te sluiten.