De voordelen van een Suunto-kompas

Categoriën:
Het gebruik van Suunto-kompassen biedt een aantal voordelen ten opzichte van digitale apparaten zoals smartphones en GPS-systemen. Hieronder volgen enkele van deze voordelen:
 
 
Betrouwbaarheid: Suunto-kompassen werken onafhankelijk van digitale technologie en zijn niet afhankelijk van een stabiele verbinding met satellieten. Dit betekent dat je niet hoeft te vertrouwen op een werkende internetverbinding of GPS-signaal om je locatie te bepalen.
 
Duurzaamheid: Suunto-kompassen zijn gebouwd om bestand te zijn tegen zware impact en extreme temperaturen, waardoor ze betrouwbaar blijven onder de meest uitdagende omstandigheden. Ze zijn dus perfect voor outdoor-activiteiten zoals wandelen, backpacken en kamperen.
 
Eenvoud: Suunto-kompassen zijn eenvoudig te gebruiken en te begrijpen, zelfs als je geen ervaren navigator bent. Ze bieden handige functies zoals een lichtgevende wijzerplaat, een verstelbare declinatiecompensatie en een vergrootglas voor het lezen van kaarten.
 
Kosten: Suunto-kompassen zijn over het algemeen goedkoper dan digitale navigatie-apparaten. Dit kan vooral handig zijn als je op zoek bent naar een betaalbare oplossing voor outdoor-navigatie.
 
Batterijduur: Suunto-kompassen hebben geen batterij nodig om te werken, in tegenstelling tot digitale apparaten die regelmatig moeten worden opgeladen. Dit betekent dat je geen zorgen hoeft te maken over het opladen van je apparaat tijdens langere outdoor-activiteiten.
 
Declinatie: Een kompas is eigenlijk niets anders dan een magneet(naald) die naar het Noorden wijst. Alleen valt dit magnetische Noorden niet samen met het Noorden op de kaart. Deze afwijking wordt ook wel declinatie genoemd. De declinatie verschilt per regio en kan al snel oplopen tot zelfs 20° of meer. Dus moet je corrigeren. Er zijn Suunto-kompassen met een Declinatie correctie. Dan corrigeer je één keer en hoef je niet steeds de juiste richting te berekenen. Wel zo makkelijk. Op de meeste kaarten staat de declinatie wel specifiek aangegeven.
 
 
Inclinatie: Er is nog een tweede afwijking die het kompassen moeilijk maakt: Inclinatie. Het magnetisch veld is namelijk niet overal even sterk. Daardoor kan de kompasnaald uit balans raken en tegen het glas van de roos vast komen te zitten. Kompasmakers verdelen de wereld daarom in vijf zg. inclinatiezones. Voor elke zone heb je een ander kompas nodig. Vijf in totaal dus. · Door de speciale constructie van de naald hanteert Suunto standaard maar twee inclinatiezones en dus ook maar 2 verschillende kompassen voor de gehele wereld. (Suunto-kompassen met het onderstaande Global System zijn zelfs geschikt de gehele wereld). Meer info.
 
 
Kortom, het gebruik van Suunto-kompassen biedt betrouwbaarheid, duurzaamheid, eenvoud en kan voordeliger zijn dan digitale navigatie-apparaten. 
 
Bekijk hier de modellen online