Traverse en Traverse Alpha

Het horloge voor elk avontuur

Met Suunto Traverse is er een horloge voor elke hiker en trekker die zijn of haar vorderingen graag op een eenvoudige wijze bij wil houden. Suunto Traverse biedt namelijk alle belangrijke navigatiefuncties in combinatie met de bekende outdooreigenschappen als kompas, hoogtemeter en barometer. Suunto Traverse is bovendien volledig compatibel met de Suunto Movescount App, waardoor je niet alleen altijd op de hoogte blijft van binnenkomende gesprekken, tekstberichten en andere pushnotificaties, maar je ook de instellingen van het horloge altijd en overal naar wens kunt aanpassen. Net als dat het uploaden van jouw tocht naar Movescount gewoon direct aan het eind van de dag al via de App kan gedaan worden.
 
 

Veelzijdige navigatiefuncties en nauwkeurige locatie-informatie

Suunto Traverse is eenvoudig te gebruiken met snelle toegang tot de belangrijkste functies. Het horloge is gebouwd om zowel GPS als GLONASS satellietnavigatiesystemen te ondersteunen, waarbij ondersteuning voor GLONASS later middels een software-update mogelijk zal zijn. Je volgt je voortgang en-route met elementaire gegevens zoals hoogte en afstand en slaat interessante punten onderweg direct op. Het automatische broodkruimelspoor (track) zorgt ervoor dat je in je eigen voetstappen kunt terugkeren als dat nodig is.
Hoogte, verticale snelheid en totale stijging worden nauwkeurig gemeten dankzij FusedAlti™, waarbij informatie over barometrische druk wordt gecombineerd met satelliethoogte. Alarmen, zoals een stormalarm, zijn tevens voelbaar dankzij een trilfunctie, waardoor eventueel geluidsoverlast tot een minimum wordt beperkt. Om in het donker snel iets te vinden of de kaart even te bekijken kan de achtergrondverlichting van Suunto Traverse worden geactiveerd in een speciale felle zaklampmodus.
 
 

Een horologe voor elk avontuur

Traverse komt met ‘activity tracking’, waarbij het dagelijkse aantal stappen en verbrande calorieën wordt geteld. Het horloge is compatibel met de Suunto Movescount App voor iOS en Android, zodat je binnenkomende gesprekken, tekstberichten en pushnotificaties direct op het scherm kunt aflezen. Met de Movescount App kun je ook de instellingen van het horloge aanpassen en opgeslagen activiteiten onderweg doorsturen naar Movescount.
 
De nieuwe antenneconstructie maakt een slank ontwerp mogelijk en daardoor een perfecte pasvorm rond alle polsen. De samengestelde kast is licht van gewicht, terwijl de roestvrijstalen ring het weggezonken scherm extra bescherming biedt. Je kunt voorlopig je favoriet kiezen uit drie beschikbare kleuren: black, white en amber. Later is er tevens een graphite-gekleurde variant verkrijgbaar. Alle Suunto Traverse horloges zijn ontworpen, getest en met de hand in elkaar gezet in Finland.
 

Suunto Traverse Alpha

De Suunto Traverse Alpha is een speciale uitvoering voor vissers en jagers, met onder andere maankalender, zonsopgang-alarm, weertrend en speciale rode achtergrondverlichting voor gebruik in de nacht (voorkomt nachtblindheid). Maar daarnaast ook met de bekende GPS- en GLONASS-navigatie, hartslagmeting (met optionele Suunto Smart Sensor), 3D-kompas, hoogtemeter en barometer. Het ingebouwde 3D-kompas zorgt ervoor dat verdwalen vrijwel onmogelijk wordt.
 
 
 

 

 

Suunto Movescount App

Met de Suunto Movescount App (voor iPhone, iPad en Android) kan de smartphone worden gebruikt als multifuntioneel tracking-apparaat voor tijdens het sporten. Gecombineerd met een Suunto Traverse horloge ontstaat een compleet pakket van een smart-watch die gegevens uitwisselt met de smartphone, zodat oproepen en tekstberichten van de telefoon op de display van het horloge worden getoond, terwijl gegevens van het horloge zoals snelheid, hoogte en positie op de smartphone kunnen worden bekeken. Uploaden van moves en het aanpassen van de instellingen van de Traverse-horloges behoort ook tot de mogelijkheden van de Suunto Movescount App.