Kailash, Essential, Elementum

De7R World collection bestaat uit premium horloges voor avontuurlijke, nieuwsgierige, succesvolle en ondernemende mensen die met hun doorzettingsvermogen en avontuurlijke instelling de uitersten van wetenschap en natuur op zoeken.
 
De World Collection van Suunto zal worden gepresenteerd onder het label "Suunto 7R" - waar 7R staat voor het avontuurlijke gen dat wetenschappers hebben gevonden bij mensen die een avontuurlijke instelling hebben. Naast Suunto Kailash vormen ook Suunto Elementum en Suunto Essential deel van de 7R World Collection.
 
 
 
Vooralsnog bestaat de 7R World Collection uit de volgende series:
 

Suunto Kailash Collection

Suunto Kailash Collection
De Suunto Kailash is genaamd naar de heilige Tibetaanse berg Mount Kailash. Deze vereerde 6000 meter hoge piek is nog nooit beklommen, maar haar krachtige aanwezigheid boezemt ontzag in bij hen die zijn geboren voor het avontuur. "Het is verboden om Mount Kailash te beklimmen, maar toch is het de berg die waarschijnlijk de meeste energie uitstraalt en elke alpinist inspireert tot avontuur.", zegt de Spaanse avonturier Kilian Jornet, in 2014 verkozen tot 'People's choice Adventurer of the Year' door National Geographic. Mount Kailash is de heilige roeping die ons aanzet om tot het uiterste te gaan. Deze roeping wordt niet alleen getoond door atleten zoals Kilian Jornet, maar ook door andere mensen die de grenzen opzoeken van de wetenschap, technologie en economie en zo de bakens vormen van de menselijke vooruitgang.
 
"De lancering van de Suunto Kailash markeert de uitbreiding van Suunto als merk voor hen die met volle overgave leven in het teken van avontuur en voortgang nastreven. Voor veel mensen is avontuur niet iets dat kan worden gezien als enkel een set van vaardigheden of een outdoor-discipline - het is op de eerste plaats een instelling. De Suunto Kailash is ontworpen en handgemaakt voor dit soort mensen", zegt Peter Nortmann, Business Director of Lifestyle Watches bij Suunto.
 
Suunto Kailash Collection

Pure uitdrukking van verfijnde ruigheid

Sinds Suunto zo'n 80 jaar geleden ontstond heeft de Fine horlogemaker een leidende rol gespeeld in veel pionierende vernieuwingen die grote avonturen mogelijk hebben gemaakt; van kompassen tot duikcomputers en sporthorloges. Suunto Kailash zet de Suunto-traditie van kwaliteit, innovatie en betrouwbaarheid voort.
 
"Het ontwerp van de Kailash horloges streeft puurheid en moderniteit na", zegt Timo Yliluoma, hoofdontwerper voor de Suunto Kailash. "Hoogwaardige details, het paradepaardje van Suunto horloges, completeren een discrete, klassieke vorm." Met een bezel gemaakt van ruimtevaartwaardig titanium, beschikt dit lichtgewicht horloge over saffier kristalglas, een outdoor-proof samengestelde kast en een zachte duurzame siliconen strap. En details zoals een speciale 7R knop, gemaakt van saffier kristal. De Suunto Kailash familie bestaat uit vier modellen: de Copper, Slate, Carbon en Silver.

 

Unieke functionaliteit voor avontuurlijke reizigers -geïntegreerde GPS, 7R logboek en een Timeline™

Het Suunto Kailash horloge combineert functies die frequente reizigers zullen weten te waarderen - zoals globale, automatische tijd- en locatie updates via GPS en een uniek avonturenlogboek dat een overzicht toont van je avonturen - zoals hoeveel landen of steden je hebt bezocht en hoe ver je hebt gereisd - door simpelweg op de saffieren 7R knop te drukken. En als je in een nieuwe stad aankomt, laat het horloge je de richting en afstand zien t ot thuis of je startpunt (bijvoorbeeld je hotel of auto).
 
Met de Adventure Timeline™ kun je de huidige tijd zien, samen met informatie naar keuze zoals hoogte, zons-opkomst of -ondergang of je dagelijkse aantal stappen. Indien de Kailash is gekoppeld aan de mobiele Suunto 7R App (enkel beschikbaar voor iPhone) worden notificaties met betrekking tot inkomende oproepen, tekst- en andere pushberichten via het horloge getoond. Tegelijkertijd wordt de informatie die het horloge heeft verzameld en opgeslagen op een overzichtelijke manier getoond op de tijdlijn op je telefoon.
 

Weerbestendige verpakking

De Suunto Kailash horloges worden geleverd in een weerbestendige cilindervormige verpakking, gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium om het horloge - of andere waardevolle spullen - veilig mee te nemen op reis.
 
 
Suunto Kailash Collection
 

Suunto Essential Collection

Suunto Essential Life style
Elk groot avontuur komt van binnenuit. Van de drang om nieuwe plaatsen te ontdekken en nieuwe ervaringen op te doen, tot het beklimmen van de hoogste pieken van de wereld: passie drijft inspiratie. Handgemaakt in Finland door de pionier op het gebied van outdoor precisie-instrumenten, eert de Essential collectie de avontuurlijk erfenis van Suunto.
 

Handgemaakt in Finland

De modellen uit de Suunto Essential-serie zijn gemaakt van een roestvrijstalen kast met saffierglas. Elk beschikken ze over de ABC-functies: Altimeter (hoogtemeter), Barometer en Compass (kompas). De horloges zijn handgemaakte in Finland en combineren de beste materialen met bijzonder stijlvolle outdoorfunctionaliteit.
Suunto Essential Copper

Suunto Essential Copper

De Suunto Essential Copper combineert een stoere look met een stijlvolle, Italiaans lederen strap die prettig aanvoelt om je pols en milieuvriendelijk is gefabriceerd.
Suunto Essential Gold

Suunto Essential Gold

De Suunto Essential Gold biedt verfijnde geraffineerdheid met zijn licht gouden gekleurde kast en sierlijke lederen strap die speciaal is ontworpen voor de damespols.
Suunto Essential Steel

Suunto Essential Steel

Geïnspireerd door het oorspronkelijke outdoorleven doet de Suunto Essential Steel de grote ontdekkingsreizen van vroeger herleven met zijn schitterend handgemaakte lederen strap.
Suunto Essential Carbon

Suunto Essential Carbon

De volledig zwarte Suunto Essential Carbon is een nieuwe moderne klassieker, klaar voor het avontuur met zijn diamantachtige carbon-gecoate kast.
Suunto Essential Slate

Suunto Essential Slate

De matte afwerking op de kast en de premium textiele strap laten de Suunto Essential Slate volledig samensmelten met de passie voor de natuur.
Suunto Essential Stone

Suunto Essential Stone

De Suunto Essential Stone combineert het functionele met het nostalgisch, bestaande uit een premium textiele strap met een klassiek - speciaal voor Suunto ontworpen - geweefd visgraatmotief.
 
Suunto Essential Collection
 
 

Suunto Elementum

Suunto Elementum Life style
Stijlvolle, functionele lifestyle horloges die ontworpen zijn om de gebruiker dieper, hoger en verder te begeleiden: Suunto Elementum. De collectie bestaat uit twee horloges, de Elementum Aqua en de Elementum Terra, speciaal ontworpen voor het duiken en het bergbeklimmen. Namen die rechtstreeks te vertalen zijn naar Water en Aarde, twee elementen die de activiteiten omringen waarop de Suunto Elementums zijn geïnspireerd. Alle Elementums zijn voorzien van saffierglas en zijn 200 of 100 meter waterdicht.

 

TERRA

De Terra is uitgerust met alle benodigdheden om te overleven in de buitenlucht, zoals een hoogtemeter voor hoogtemeting, barometer voor gemakkelijke voorspelling van het weer en een kompas voor navigatie.
Suunto Elementum Terra

 

AQUA

De Aqua detecteert wanneer de gebruiker in het water is en begint alle functies en metingen voor een aangename duik zoals diepte, maximale diepte, duiktijd, oppervlakte-tijd en temperatuur van het water.
Suunto Elementum Aqua

Award

Suunto heeft de prestigieuze iF Product Design Award 2010 gewonnen met de Suunto Elementum-collectie. De prijs werd ontvangen in de Vrije tijd/Lifestyle-categorie.

 

Garantie

N.B. Garantie op de Elementum geldt alleen indien aangekocht bij een erkende dealer. Voor meer info zie onze uitgebreide garantiebepalingen.