Point6

Categoriën:
 • Over point6

  Point6 was het eerste bedrijf dat gebruik maakte van compact gesponnen merinowolgaren. Bij traditioneel gesponnen garen steken de losse eindjes van de vezels uit het garen. Dit rafelige oppervlak zorgt ervoor dat de wol gaat pillen en beschadigd raakt. Compact gesponnen wol heeft een gladder oppervlak waardoor pillen wordt voorkomen en het garen 25% sterker en duurzamer is.
   
  Om het hoogste draagcomfort te kunnen bieden, hebben de sokken van Point6 een anatomische pasvorm en een diepe hielkuip waardoor ze beter om de voet blijven zitten. Een enkelbrace en cross stretch zorgen ervoor dat de sok niet kan afzakken, overigens zonder de bloedcirculatie te hinderen. Op de meest drukgevoelige plekken zit extra demping, een naadloze en gladde teenbox voorkomt iedere vorm van irritatie en ventilatiepanelen bevorderen de luchtcirculatie. 
   
 • Merinowol

  Robijns heeft het assortiment uitgebreid met sokken van Point6. Deze Amerikaanse sokkenfabrikantwerd in 2009 opgericht door Patty en Peter Duke. Geen onbekend stel in de sokkenbusiness want eerder waren zij verantwoordelijk voor de oprichting van SmartWool. Point6 maakt al zijn sokken van merinowol.
   
  Het merinoschaap leeft voornamelijk in de Southern Alps in Nieuws-Zeeland. In het sterk wisselende klimaat van hete zomers (tot 35 °C) en koude winters (tot -20 °C) moeten de schapen hier overleven. De complexe merinovezel zorgt ervoor dat isolatie en ademend vermogen bij elk weertype en klimaat in balans zijn. Zonder deze vezels zou het merinoschaap in hete zomers doodgaan aan uitputting en doodvriezen in de winter. Merinowol heeft dan ook het voordeel dat het de juiste isolatie biedt bij een breed temperatuurbereik: koel wanneer het warm is en warm wanneer het koel is.
   
  De naam van het sokkenmerk is dan ook een verwijzing naar de optimale lichaamstemperatuur: 98,6 graden Fahrenheit (37 °C). De vezels hebben bovendien een zeer goed vochtregulerend vermogen: de buitenkant is waterafstotend, terwijl de binnenkant juist sterk vochtabsorberend is. Het feit dat de wol 27% van haar eigen gewicht in vocht kan opnemen draagt bij aan de isolerende werking ervan. De vochtregulerende eigenschappen zorgen ervoor dat transpiratievocht direct van het lichaam wordt opgenomen en wordt afgevoerd naar de buitenlucht, zodat voeten en sokken volledig droog blijven. Synthetische materialen doen dit ook, maar merinowol is in staat waterdamp direct af te voeren voordat het kan condenseren en dus klam en vochtig gaat aanvoelen op de huid.
  Een ander groot voordeel ten opzichte van kunststof is dat bacteriën maar moeilijk vat krijgen op de merinovezel. De sokken blijven hierdoor langer fris, ook wanneer deze meerdere dagen achtereen gedragen worden.
Meer weten?

Bekijk onze producten

Producten

Zoek een dealer

Dealers